maanantai 5. tammikuuta 2015

Isis oli vuoden 2014 uskontouutinen


Ääri-islamilaisen Isiksen nousu otsikoihin ja maailmanpoliittisiin skenarioihin oli vuoden 2014 uskontouutinen. Tähän päätelmään on helppo tulla, ja siihen tulee myös Religion Newswriters Associationin (RNA), jonka listalla ykkösenä on jihadistijärjestö Isis ja sen "Islamilaisen valtion" terrori ja leviäminen Irakissa ja Syyriassa.
RNA:n näkökulma uskontouutisiin on tosin perin amerikkalainen, sillä toisena listalla oli Yhdysvaltain Korkeimman oikeuden päätös, joka antaa kahdelle amerikkalaiselle yhtiölle oikeuden kieltäytyä uskonnollisilla perusteilla tarjoamasta työntekijöilleen sairasvakuutuksessa ilmaista ehkäisyä.
Isis on myös Christian News Headlines -syötesivuston listauksella sijalla kaksi. Ykkösenä on Ebola ja kolmantena Boko Haram.
Suomessa vuoden uskontouutinen oli tasa-arvoinen avioliittolaki, arvioi Johannes Ijäs Kotimaa24:ssä. Varsinaisesti avioliittolain uudistaminen ei ole kirkon tai uskontojen asia, mutta koskettaa niitä syvästi. Lain ympärille syntynyt keskustelu provosoi myös laajan kirkosta eroamisen marras-joulukuussa. Lisäksi seurakuntavaalit saivat runsaasti palstatilaa suomalaisissa medioissa.
Vartija-lehti arvioi Lähi-idän kristittyjen ahdingon vuoden uskontouutiseksi
Huffington Post puolestaan julkaisi listan "vuoden 2014 uskonnollisista hetkistä, jotka antavat meille toivoa vuodelle 2015".
Lue:
Vuoden 2013 uskontouutinen (paavi Franciscus)
Vuoden 2012 uskontouutinen (lestadiolaisuus)
- Olli Seppälä -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti