perjantai 22. tammikuuta 2016

Erilainen näkökulma vuoden uskontouutisiin

Vuoden uskontouutisten valinta riippuu näkökulmasta. Suomessa uutisia on listattu myös sen mukaan miten ne kertoivat eräästä ei niin pienestäkään yhteisöstä, Jehovan todistajista. Heitä on näillä raukoilla rajoilla noin 17 000.

Listauksen takana on verkkosivusto Johanneksenpoika.fi, joka kertoo ”uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista”. Näkökulma on avoimen kriittinen, mistä liikkeen viralliset edustajat eivät arvatenkaan erityisemmin pidä.

Johanneksenpoika.fi nostaa vuoden ”jehovantodistajuutiseksi” Aila Ruohon kirjan Vartiotornin varjossa (Atena). Se herätti mediassa laajemminkin huomiota. Toisena uutisena Johanneksenpoika.fi nostaa esiin tiedon, jonka mukaan Jehovan todistajat supistavat toimintaansa Suomessa. Samanlainen supistaminen tapahtuu maailmalla laajemminkin. Myös pedofiliauutiset eritoten Australiasta nostivat Jehovan todistajat julkisuuteen.

Lue Johanneksen pojan vuosikatsaus 2015

Kiitettävällä tarmolla ja perinpohjaisuudella laadittu katsaus tuo erilaisen, virkistävän näkökulman uskontouutisiin. Suomalaiselle uskontojournalismille löytyi jälleen yksi katvealue.

- Olli Seppälä -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti