lauantai 10. maaliskuuta 2012

Islam ja politiikka dominoivat


Yhdysvaltalaisessa uskontojournalismissa islam ja presidentinvaalien uskontokysymykset, erityisesti suhde mormonismiin, olivat vahvasti esillä vuonna 2011. Pew Researh Centerin raportista käy myös ilmi, että uskonto ei viime vuonna – kuten ei yleensäkään – ole uutisoinnin valtavirran aiheena.

Yleensä uskonto tulee (myös) Yhdysvalloissa uutisissa esiin kun sitä syytetään ääri-ilmiöistä ja suvaitsemattomuudesta. Yksittäisissä paljon huomiota saaneissa uutisissa kerrottiin muun muassa pastorista, joka aikoi polttaa Koraanin ja teksasilaisesta ministeristä, joka kutsui mormonismia kultiksi.

Yhdysvalloissa uskonto sai viime vuonna uutismedioissa kaiken kaikkiaan hieman vähemmän huomiota kuin vuotta aikaisemmin.

Pew Research Centerin raportissa huomautetaan, että  bloggarien rooli uskonnosta kertomisessa on vapaampi kuin valtavirran median. Bloggarit intoutuivat USA:ssa käsittelemään muun muassa maailmanloppua ja tempaamista erään kristillisen radiojuontajan innoittamana sekä uskon ja tieteen kysymyksiä.

Lue 15-sivuinen Religion in the News -raportti täältä (pdf)

- Olli Seppälä -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti