torstai 25. lokakuuta 2012

Uskonto yrittää tunkea USA:n presidentinvaaleihin


Monen takavuosikymmenten Yhdysvaltain presidentin henkilökohtainen saarnaajakaveri Billy Graham, 93, on asettunut tukemaan Mitt Romneyta. Viime aikoina ihmetystä on herättänyt muun muassa se, että evankelistalegendan taustayhdistyksen nettisivuilla ei enää kutsuta mormoniuskontoa kultiksi.

Moni yhdysvaltalainen on kuitenkin vahvasti sitä mieltä, että Romneyn uskonto, mormonismi, ei ole lainkaan kristillinen. Näin vakuuttaa muun muassa Internet-evankelista Bill Keller. Hänen mukaansa kristityt eivät voi tukea Mitt Romneya, koska hänen mormoniuskontonsa ei ole linjassa Kristuksen opetusten kanssa. Toisaalta Keller vastustaa jyrkästi myös presidentti Barack Obaman linjauksia esimerkiksi samaa sukupuolta olevien avioliittoa ja aborttia koskevissa kysymyksissä.

Myös Obaman uskonnosta liikkuu Ison Veden takana villiä huhua: yhä 17 amerikkalaisista epäilee presidenttinsä olevan salaa muslimi. Näin uskoo ilmeisesti myös suomalainen saarnaajapersoona Leo Meller, koska kirjoittaa blogissaan, että ”paljastumassa on myös raamatulliselle kristillisyydelle vieraan, todellisuudessa salamuslimin, presidentti Obaman totuus”.

Uskonto ei kuitenkaan ole noussut mediassa pääosaan Yhdysvaltain presidentinvaaleissa. Vaalikampanjaa on kaikesta mormonismi-kohusta huolimatta pidetty ”uskonnollisesti reiluna”. Muun muassa mormonikirkko eli Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko on irtisanoutunut suorasta kannatuksesta Romneylle, mutta kehottanut jäseniään muutoin yhteiskunnalliseen osallistumiseen.

USA saa uuden presidentin tiistaina 6.11. pidettävässä äänestyksessä.

Obaman ja Romneyn uskonnollista näkemyksistä lisää täällä

- Olli Seppälä -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti