sunnuntai 25. marraskuuta 2012

”Lupa olla yleisesti vittumainen”

Uskonto ja media on nimeltään blogi, jossa lukion uskonnon kurssin 1 oppilaat esittivät ”kommentteja uskonnon ja median yhteisilmiöstä”. Kurssin yhtenä pääaihealueena on uskonto ilmiönä.

Kommentit blogiin on kirjoitettu helmi-huhtikuussa 2012 ja koskevat muun muassa kirkon arvoja, islamia, Valamon luostarissa sattunutta tulipaloa ja Englannin anglikaanisen kirkon homoavioliittokantoja.

Blogi on luotu arvatenkin jonkun koulun tarpeisiin, mutta oppilaiden kommentteihin tutustuminen on kiinnostavaa yleisemminkin.

Tämän postauksen otsikko on otettu seuraavasta kommentista (nimimerkki O.N.): ”Kun luin artikkeleita, jota olin kerännyt mediaseurantaa varten, huomasin yhden asian, joka on ollut mielestäni ongelmana jo kauan. Tuntuu siltä, että uskontoa käytetään liian usein aseena muita vastaan, eikä suinkaan omana voimavarana, niin kuin se mielestäni on. (---) Uskonnon tarkoitus on olla ohjaava käsi sinun elämäntiellä ja helpottava tekijä murheen hetkellä, ei oma suojamuuri, joka vapautta vastuusta ja antaa luvan olla yleisesti vittumainen!”


- Olli Seppälä -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti