perjantai 15. helmikuuta 2013

Paavi räjäytti pankin


Paavi Bendictus XVI alias Joseph Ratzinger ilmoitti eroavansa maanantaina 11.2. noin puolenpäivän aikaan. Vanhan miehen ymmärrettävä vetäytyminen raskaasta ja vastuullisesta tehtävästä sai aikaan mediassa varsinaisen kilpavarustelun. Uutispommi oli pudotettu.

Myös luterilaisessa Suomessa maailman suurimman kristillisen kirkkokunnan primaksen ero laittoi toimituksiin vauhtia. Ennätyksen teki todennäköisesti Yle, jonka verkkosivulla oli kyseisenä Vatikaani-maanantaina kaikkiaan 13 paavin eroon liittyvää uutista (katso täältä).

Uskonto on aihe siinä missä julkkiksen ero salarakkaastaankin. Se tuli todistettua. Ja saattaa olla vähän enemmänkin. Paavi-uutisia teki varmasti myös moni toimittaja, joka muutoin jättää uskontoaiheet vähemmälle. Suomalaista katolisen kirkon asiantuntijoista tuli hetkellisesti pula.

Seuraavan kerran paavi nousee takuuvarmasti uutisiin, kun Benedictus XVI saa seuraajan joskus maaliskuun puolivälin jälkeen. Jos uusi paavi tulee Euroopan ulkopuolelta (kuten moni uskoo, toivoo ja rukoilee) mediakiinnostus on ehkä ennennäkemätön.

- Olli Seppälä -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti